släktkalas - släkten är värst??!

Idag är det dags för min mormors 65- års kalas! Som alltid har jag blandade känslor inför kalas. Visst är det alltid kul att fira dem man älskar, men släkten är väl ändå alltid värst? Det är dem som vet allt om dig, det är dem som alltid kommer att dömma dig! Det spelar egentligen ingen roll, men visst ska dem alltid retas med lilla mig. jag tål det ju, men visst har man alltid lite press på sig som barnbarn, dotter, systerdotter, kusin m.m. Eller? Men, man älskar trots allt denna släkt väldigt mycket, dem är en del av ens liv. Grattis mormor!

Patrik skulle inte med idag. Lite tråkigt tycker jag... Men först så ska han jobba och sen ska ett par från hans jobb ut och festa. Hoppas att han får det kul! =)

Jobbade igår. Vill inte riktigt prata om det. Men om vi säger såhär - VÄRSTA KVÄLLEN I MITT LIV! Så får ni en inblick om hur mycket det var att göra.

Puss på er, nu ska vi åka. / Jess


Veckans produkt!

Stod och pratade med en väktare under jobbet här om dagen, hon frågade mig om det inte fanns hårdiskar som man kunde koppla till TV:n, visst finns det det svarade jag! Därför tänker jag här berätta om fyra olika alternativ. Tänkte börja med det enklaste, det är att koppla sin befintliga dator till TV:n, behövs bara en kabel eller två beroende på TV samt dator, men tyvärr missar man ju det "portabla" som är själva idén. Den typen jag berättade för väktaren är en typ av mediaspelare som man har som ett mellan steg till TV:n, i denna mediaspelare kopplar man bara in sitt USB minne eller hårdisk som sedan spelar upp detta på TV:n med full HD kvalitet. Tyvärr är det lite små bökigt då inte alla spelare kan spela alla film format. Så där får man vara noga med vad det är för format på filmen när man hämtar den på nätet. Denna lösning går på från 1000 kr. En variant på produkten heter "Western digital TV HD Media Player". En annan jag känner till är "Doro Cinema Drive", denna är hårddisklös, så denna behövs kompletteras med en liten hårdisk för att fungera. Vilket allt som allt går på 900 och uppåt, beroende på hårddiskens storlek. Fördelen med denna är dess lilla format som gör den smidig att ha med på resan. Denna klarar dock bara HD klar upplösning, eller a dock och dock, skillnaden är ju inte såå stor. Men inte heller denna klarar alla format. Till sist finns det en som kallas för "Popcorn Hour", denna ligger i en högre prisklass, ca 2500. Denna kan man antingen bygga in en hårddisk i, eller koppla in en extern hårddisk utifrån. Denna klarar Full HD, en annan fördel med denna är att den är som en liten dator. Kopplar du internet till den kan du nämligen ta hem filmer direkt till media spelaren, inget krångligt överförande. Samt du kan surfa med den på TV:n. Helt GULD alltså! Kopplar man den till internet kan man varje vecka hämta hem nya uppdateringar vilket betyder att den tar fler filformat än alla andra! Självklart är det fjärris med i alla alternativ så man kan slappa i soffan! Kan inte rekommendera någon utav dom, de fyller helt olika behov. har man en extern hårdisk? ska man ha med den när man reser eller vill man ha en avancerad som är som en liten dator? A det är behov och plånbok som avgör! Sov gott/Patrik

Lika JÄVLA duktig som Blondinbella!

Ska göra en såndär planering, som Blondinbella börjat göra för varje vecka. Jag vet att det råkar vara fredag idag, för det är det väl?? hihi* Men jag kan väl börja min planering varje fredag, varför vara som alla andra, och Blondinbella.

Studier
Samhällskunskap, shit pommes frites! Den är försenad nu, men vad ska man göra när någon går och snor ens dator?!
Matte - konstant!
Geografikoll på måndag
Psykologireflektion till nästa fredag
Naturkunskapsredovisning på fredag

Ja, ska verkligen göra mitt bästa att hinna med, och om datorn bara kan börja fungera, så snabbt som möjligt (för polisen hittade den så jag har fått tillbaka den men den är sönder). Jag tror dock att jag kommer att klara detta, känner mig ovanligt motiverad idag.

Motion/Kost
Jag tror inte Blondinbella har denna punkt, men jag tycker den är viktig. Jag ska vara lite strängare med min kost under den kommande veckan. Hoppas att det går bra, grovt bröd och nyttig mat. Morot och en bit mörk choklad! =) Motion, ja, ska försöka hinna ta ett par raska promenader. Och träning av min mage har jag verkligen kommit igång med! Underbart. Sen på torsdag har jag ju orientalisk dans på schemat! - Underbart! Det är så kul, jag rekommenderar det verkligen.

Socialt
Idag blir det familjemiddag hemma, mysigt. Mamma ska göra god mat....hihi* Sen på lördag blir det kalas hos mormor, hon fyller nämligen 65, mycket familjeaktiviteter! Söndag tänkte jag spendera i Göteborg. Ska på någon mode-mässa-grejs, vet inte vad man kallar det, men vinnaren ska få sälja sina kläder på MQ - coolt! Ska dit med Peter! =) Resten av den kommande veckan kommer mycket av tiden att gå till plugg, insåg jag nyss när jag skrev listan ovan :P

Kärlek
Jag tror att nästa helg, alltså inte den som kommer nu, kommer jag och min älskling få lite tid för varann. Jag skulle vilja att han iaf avser lördagen och söndagen för mys! Annars kommer vi självklart att ses i veckan också, men kommer nog inte ha jättemycket tid för att hitta på något kul förrän till helgen. 

Jobb
Idag ska jag jobba. Men har fortfarande inte fått mitt schema för nästa månad så vet inte när jag jobbar nästa vecka. BTW, fick usel lön denna månaden, lite ledsen, men men, jag har iaf ett kul jobb! Jag får värdera det! Hoppas på att jobba onsdag och fredag nästa vecka.

Så, detta var min underbara planering för typ en vecka framåt. Det var faktiskt rätt skönt att få skriva ner den såhär, nu ser man hur mycket respektive lite man har att göra.

PUSS PUSS PÅ ER / Jess

Hel och ren!

Kom tillbaka från Sälen i söndags, utan smärre skador! Gjorde dock en praktvurpa! Stod helt still i en svakt sluttande backe ock kollade på pistkartan. När jag plötsligt hör något ropa mitt namn "Paaatrik?" Snurrig som jag är (av naturen) tittar jag upp. "Huuu", men med en sådan fart att jag får bakvigt och rammlar omkull från mitt stillastående läge. Förstår fortfarande inte hur jag egenltigen kunde göra detta! Men men ingen känd såg mig ialf :D För personen som ropade var såklart någon jag inte kände... typiskt. Men för dagen är det tvätt och städning som står på schemat! Lagom kul... men men det är ett måste. /Tjipp

Orientalisk Dans

Hahahahahahahaha... Ok, det är sant. Jag har börjat med orientalisk dans. Var på första lektionen idag. Ska jag vara ärlig med er måste jag medge att det  var faktiskt väldigt kul. Det var min mammas idé, några vänner till henne skulle gå. Så jag sa varför inte?! Det kanske är kul, och det kan vara en kul grej för mig och mamma att göra ihop. Du kanske tycker det låter töntigt, men just därför var det kul. Varför vara som alla andra?!.

Gruppen bestod av hälften gamla och hälften unga människor. Och det var verkligen inte lätt. Att röra på höfterna var en konst, det visste jag, men jag trodde kanske inte att jag skulle finna det sååå svårt! Att se så graciös ut som vår lärare gjorde, ja det krävs säkerligen många års träning för det. Men jag är glad om jag lär mig lite granna. Jag kommer i vilket fall som helst att vakna upp med en otrolig träningsverk i magen imorgon.

Och det underbara är att jag blev inte ens så yr när vi dansade, har haft väldigt lågt blodtryck dem senaste dagarna, värsta var det igår när jag var på jobbet, och helt plötsligt bara började skaka, och känna hur omgivningen rörde sig runt runt.... jag satte mig ner och trodde att jag kunde få det att gå över, men så lätt skulle det minsann inte försvinna. Det slutade med att jag blev så dålig att jag fick åka hem. Patrik kom och hämtade mig, och tog hand om mig. Jag mådde dåligt och näst intill hyperventilerade länge, jag antar att jag blev lite rädd också, vilken tur att man har en sån underbar pojkvän som inte lämnar ens sida. Jag förstår inte vad jag gjort för att förtjäna en sån underbar man?! Men vad det än var, så är jag glad för det, för han är det bästa som har hänt mig....


xxx / Jess 


Pistkarta - Stöten

hihi* här kommer pistkartan över stöten, dit min underbara älskade nu är på väg.
Puss / Jess

Här kan ni se min skidväg genom stöten.

Sportlov och skidsemester

Så var det äntligen sportlov! Ovanligt mycket kids i butiken, men framför allt snö! Saknar tiden man kunde göra snöbuggar och en och annan snöängel. Snön här räcker änna inte riktigt till.... tyvärr. Så vad gör man? Jo man åker på skidsemester!! Drar till Stöten för andra gången för att åka skidor. Var där förra året. Helt okey skidåkning, för en helg ialf. En vecka skulle inte funka, då man lätt åker igenom alla backar på en dag om man bara vill. Tänkte lägga ut en bild så ni ser pistkartan. Får se om bredbandet funkar där uppe, om det gör det lovar jag att lägga ut en bild på mig samt skriva hur många ben jag har kvar när jag kommer hem! Väl mött i backen!

Tjipp / Patrik

The Pirate Bay - Rättegången

Rättegången är i full fart i Stockholm. I tidningen idag läste jag om att åklagaren förlorat halva fallet redan efter en och en halv dag, vilket verkar helt fantastiskt, eller förfärligt, beroende på hur man ser det. Vad tycker ni om Pirate Bay? Borde det finnas kvar? Jag har väl alltid varit lite töntig, inte laddat ner så mycket, mer sagt till pappa och pojkvännen att göra det åt mig - jag vill inte hamna i fängelse! hahah, knappast att man gör det för att ladda ner en fil, men ändå...

Jag vet dock inte hur jag står inför frågan angående fortsättningen av sidor som Pirate Bay och Tanka Fett. Det är lite av ett moraliskt dilemma. Jag tycker det är praktiskt att ladda hem, men fortfarande är det stöld, och det känns inte rättvist mot dem som producerat materialet.

Antagligen kommer det inte spela någon roll vad som bestäms i vår om fildelning, det kommer säkert att fortsätta som förut, men det hade varit bra ifall man kunde ha funnit någon kompromiss... hmmm, kompromiss till stöld?! haha, nej, kanske inte....


Puss/ Jess


nY sHOPPING rUNDA

Hahah, kul det såg ut!

Igår var jag och mamma på shoppingrunda i Göteborg. Det var längesedan vi var där ihop. Vi var ju på shoppingrunda förra veckan, så det har det blivit många av det sista, men det har varit sällan dessförinnan. Igår var vårt stösta mål att finna en balklänning. Något som jag dragit mig för en del. Jag älskar att vara fin, att klä upp mig att shoppa, etc. Men balen, jag tycker den är fööör övereklamerad. Alla bara tjatar om den, och då tenderar den att bli aningen lam i mina tankar. Men det blir säkert fantastiskt, jag bara orkar inte planera hela mitt liv kring den som så många andra verkar göra.


Det tog inte alls långt tid att hitta "the dress", underbar klänning. Denna kommer jag dock inte lägga upp några bilder på inte än iaf. Vill inte att alla ska veta vad jag ska ha på mig, men köpte råsnygga handskar till, ska verkligen inte vara traditionell på balen. Jag tror jag och Patrik kommer att vara ett snyggt par, och så länge vi inte ser ut som alla andra par så är jag nöjd, hihi*


Ni kan dock få se lite andra bilder som jag tog från igår. Vi börjar med en necisär som jag köpte till Parisresan, måste ju ha en ny fin necisär då, hahaha!


        
Lila Necisär, Lindex ca 149 kronor.                              En korallfärgad plånbok från TOPSHOP!
                                                                                                    Älskar den! Ca 170 kronor! - äkta läder

Jag har mått lite smådåligt dem senaste dagarna. Så jag och mamma spenderade långa stunder på kaféer och matställen.



Mamma äter en underbar chokladmousse, och myser med en kaffe, eller två!



Älskar när man blir serverad vackra efterrätter, hihi.
- tack mamma för en underbar dag!

PUSS/ Jess


Viral Trafik?

Har fått en länk från en tjej som hävdar att genom att gå med på denna sida så kan man få upp till 1 miljon besökare! Det hade ju varit fräckt. Så bästa att testa. Jag lägger även in koden här, så ni med egna bloggar som vill testa, det är bara att gå via min länk så kan ni också bli medlemmar. Det fungerar lite som ett kedjebrev, kedjebrev som är så grymt störade, men kan inte låta bli att testa....hihi

http://www.viraltrafik.se/?bug - följ länken till ett högre besökarantal!

Kram/ Jess

Lots of Shopping - at MQ

Kommer ni ihåg att jag skrev att jag ville byta stil. Det är inte så lätt som det kanske verkar, men idag har varit en helt underbar shoppingdag. Jag och mamma vaknade sent och hade världens mysigaste morgon. Hon hade jobbat natten och jag körde Patrik till bussen tidigt imorse, (klockan stog fortfarande på 05: någon) så efter det åkte jag hem för att sova.

Mamma och jag bestämde oss senare att åka och shoppa, det var trots allt länge sedan jag och mamma gjorde det ihop. Imogon har jag namnsdag så vi tyckte att det passade bra att åka och handla, vi brukar fira det och alla hjärtans dag med en liten present. Men vi hittade så mycket, och jag som ska betala självrisk på min dator, men men, får jobba mycket framöver, hihi...

Måste självklart visa er våra nya "findings"!




Rutig topp 399 kr, svart väst 499 kr, blommig topp och armband ca 300 kr
Jag är så glad! - here I come, Victory Ford!

    

Här är jag i min väst och den ena toppen, älskar stilen, definitivt något att satsa på till våren. Till höger ser ni min underbara vackra mamma. Hon köpte denna fina odd molly kofta, visst är hon bara sååå söt i den!



Och sist men inte minst, det underbara armbandet, av märket OXXO design.

En otroligt lyckad dag som sagt....
Men något mer inträffade faktiskt, efter att vi kommit hem. Polisen ringde. Jag anmälde ju min dator stulen igår, och idag ringde dem och ville ha en mer utförlig beskrivning, kan dem kanske ha fått in min dator? Jag hoppas det! Det hade varit så underbart att slippa betala själrisken och få tillbaka alla mina arbeten...tänk vad lycklig jag hade blivit..

Massa pussar till er alla / Jess


Stulen Dator!/Skriva CV

Vad har ni skrivit i era CV:n? Alltså, sitter med det nu, och det är lite klurigt. Slutar ju skolan efter denna termin och det skadar inte att börja förbereda sig för verkligheten. Jag vill registrera mig på olika jobbsajter, men grejen är, då måste man göra ett så brett CV att det lockar många olika kategorier, pust, men det blir nog bra. Nu har jag bara det personliga brevet kvar, och det tror jag nästan man måste skräddarsy för varje arbete man söker.

OJ!
Vet ni vad som hände mig idag?? Måste berätta. Jag kommer till mitt skåp i skolan, som vanligt, tar upp nyckeln och ska låsa upp det... men....inget lås där....öppnar skåpdörren som var olåst och ser att det är näst intill tommt. Min dator var stulen! Shit, jag kan fortfarande inte riktigt fatta det, mina skolarbeten tre år tillbaka (det var skoldatorn) borta, som ingenting, bara borta! Ledsen, och inte nog med det, jag måste betala en självrisk på 2500, som om jag vill lägga pengar på det, mitt jobb är inte direkt välbetalt..... **so so sad**

PUSS / Jess 


Fredagens outfit/Lördagens shopping/Söndagens mys

God morgon, jag sitter och äter min andra frukost för idag. Ingen skola idag men Patrik skulle tidigt till jobbet så åt frukost med honom först, och nu sitter jag hemma och myser. Äter nyttigt gör jag oxå! Sötmandel, ananasjuice, banan och kiwi. hihi*



Helgen har varit underbar.  I fredags var jag och Patrik ute, vi mös först på kvällen och gick ut till en nattklubb i stan, där jag oxå faktiskt jobbar. Dansade och hade kul, men ska påminna mig själv om att inte ta skor som jag aldrig använt på mig när jag tänker dansa, för detta resulterade i att Patrik fick bära mig hem. Och det tog typ en halvtimma!!! Stackars älskling, hihi*

Nedan ser ni en bild på oss innan vi skulle gå ut. Jag hade en klänning från gina tricot och Patrik hade på sig en vit skorta och en svart väst ifrån MQ.

 

På lördagen åkte vi först hem för att gratta patriks mamma som fyllde år! - Grattis! Efter den visiten åkte vi in till gbg =) Shoppade och mös. Köpte förresten en väst på Bik Bok där. Jag var lite tveksam, men älskar den nu, den är helt underbar. Sååå mjuk och go! - och helt fake för er djurälskare.

En bild på kappan nedan, Bik Bok 499 kr



Söndagen var inte sämre den, en riktig mysdag. Och Patrik skrev sitt första inlägg i bloggen, hihi*
Så gott att det har varit fint väder dem senaste dagarna, så vi tog en go promenad i skogen. Självklart hade jag med kameran då med, eller, glömde den först, men fick gå tillbaka och hämta den, tokigt! Här är i alla fall en bild som jag tog på vår promenad.



PUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSSPUSS/ Jess

First Time Bloging

Dags att skriva mitt första blogg inlägg någonsin! Har inte ens läst en blogg! A jag vet måsta ha varit på någon annan planet de senaste åren! för jag har missat något! Tanken är att vi ska ha bloggen tillsammans, jag och Jessica (L), syftet är antagligen för att hon ska se om vi kan enas om något. Brukar gå sådär hehe!


Jag kommer främst blogga om mina största intressen här i livet. Teknik och sport men framför allt om KABLAR!!! Har en liten äcklig fetish för kablar, tar det en annan gång.

Men det första jag kommer skriva om är dock en film vi såg på igår! "Barnhemmet" eller "El Orfanto" som den heter på spanska. Spanska tänkter ni? vem ser en film på spanska! Men jag kan starkt rekomendera denna! Kategorin är Thriller, vilket inte är helt sant, men så nära sanningen man kan komma genom att  dela in saker  i fack, eller kategorier i detta fall. Handligen utspelar sig på ett barnhem (no shit!), här får man följa en liten familj där sonen leker glatt med sina låtsas vänner. Vilket föräldrarna har lite svårt för, när de tillslut föröker få honom att sluta leka med vännerna försvinner han mitt under ett stort kalas. Mitt under all tragedi börjar det hända underliga saker (no shit-igen). Filmen innehåller exorcism vilket jag starkt tror på! Jag fick läskiga rysningar när vi låg där i sängen och såg på film. Ett starkt tips är att inte ligga i sängen när ni ser på "Barnhemmet", a om ni vill kunna sova den natten förstås. Se denna!

Ses snart igen!

Tjipp!


Lipstick Jungle




Bild lånad från: http://1.bp.blogspot.com/_BcAhLr85Pvs/R4vnxf0WFBI/AAAAAAAAT9E/chLjDlgirF0/s400/lipstick+jungle+2.jpg

Underbara, underbara, underbara Lipstick Jungle! Jag är kär! Serien är underbar, men den mest underbara av dem alla är Victory Ford! (Tjejen till vänster) Hennes klädstil is to die for! Och hennes personlighet är helt fantastisk i serien. Ni kommer definitivt få se fler bilder av henne - hennes vackra kläder. Hon får mig att fundera på att köpa nya kläder och ändra min stil. Tror faktiskt jag ska göra det.

PUSS / Jess

Snööööööö - och semla!



Hahaha, semla är typ världens godaste! - och jag och Peter är riktiga semla-monster!

Har ni sett vädret ute förresten? Vi vaknade idag och såg snön, shit, första tanken var att jag inte hade med mig några skor för detta vädret, andra tanken snöbollar! Gick och tänkte på att åka skidor hela vägen till skolan, saknar det, samtidigt som jag snabbt får nog av snön. Men hoppas att den stannar ett tag. =)

Vad tycker ni om snö? - visst var det roligare förr, men man blir fortfarande sådär barnsligt glad när snön kommer.

SNÖPUSSAR / Jess

Vin passar bäst till plugg

Hahaa.. Stämmer bra om man hör med mig och Peter... Jo, vi sitter här hemma hos Patrik och och dricker vin och pluggar. Geografi mer bestämt. Men mysig har vi, och snart ska vi säkerligen ta upp vårt lipstick jungle maraton igen... det är oväntat bra serie, trodde faktiskt inte det först.

Men, nu måste Peter ha tillbaka sin dongel, och Patriks dongel lär typ sönder, så nu måste jag sluta... annars hade jag gärna bloggat mer. hihi*

BUS på ER / Jess

Lyckligt lottad - trots allt

Ibland inser man att man trots allt är lyckligt lottad. Att man inte hade kunnat fråga efter något mer än det man har, och inte drömt heller för den delen. Ibland är man just bara lycklig. Innan jag träffade Patrik skulle jag kunnat svära på att ett långvarigt förhållande och en kille som Patrik (Såsåså snäll) var inget för mig. Jag trodde kanske att jag ville träffa en kille som, ja, var som ett äventyr. Men kanske trodde jag fel. Kanske ville jag träffa en kille att uppleva äventyr med??

Att lära sig och trivas med en människa, under romantiska förhållanden trodde jag nästan var omöjligt. Jag tänker för mycket, och jag är lite för stolt och lite för självständig och mycket för envis. Men, det går, och det funkar faktiskt med Patrik. Kanske just för att det är så avslappnat och så "lätt" att jag inte känner mig hotad... Det är det jag alltid varit rädd för, att ett förhållande ska hindra mig, att det ska få mig att glömma bort mig, att det ska förändra mig, att man ska ge upp sina drömmar m.m. men jag känner att jag är faktiskt inte inlåst, jag längtar inte efter singelliv jag längtar inte "ut ur mitt förhållande"... jag längtar till det. Att vara med Patrik känns helt enkelt rätt.

Kul att det första vi båda antydde till varandra när vi träffades var att vi inte ville ha ett förhållande. Bra det gick. Två själar sökte livets mening, men fann varann, och tur var väl det.

Lycklig med dig Älskling.

ps. förlåt, har lovat att inte göra detta till en gulligull blogg, men detta var ett undantag.. PUSSSSSSS

Följ min blogg med bloglovin

Prenumerera på oss på Bloglovin!!!


DI - värsta katastrofen!

Japp, sitter på min internationella ekonomilektion och surfar på Dagens Industri. Det är SJUKT vilken kris det råder. Än så länge har kanske inte jag personligen påverkats, förutom att mina fonder inte riktigt vill i samma riktning som jag... Men snart, snart slutar jag skolan, och vad ska jag göra då? Egentligen vill jag ut och resa, men finns det inga jobb kan det bli svårt, även här i Sverige. Därför funderar jag på att börja mitt år i Sverige trots allt, vi får väl se.

Det är konstigt hur jag i perioder totalt struntar i politiken med mera, men det är ju trots allt så viktigt att hänga med, speciellt nu. Ska nog börja lyssna på di.tv lite oftare, det är ju inte jobbigt precis, bara allmänbildande.

Idag kommer älsklings chef till hans jobb för att se att han sköter sitt jobb, han är butikschef på Kjell & Company. Hoppas att allt går bra, men det tror jag verkligen att det kommer att göra, han brukar ha sån koll, när det kommer till jobbet, hihi.....

Det var väl allt för mig, nu ska jag fortsätta läsa om pantbanken och bilkrisen och allt annat intressant som står hod DI.

PUSS PUSS / Jess

RSS 2.0